پورتفولیو چیست؟

پورتفولیو چیست؟

پورتفولیو مجموعه ای از مطالبی است که باورها، مهارت ها، صلاحیت ها، تحصیلات، آموزش، نمونه کار و تجربیات شما را نشان می دهد و بینشی در مورد شخصیت و اخلاق کاری شما ارائه می دهد.
معمولا پورتفولیو برای مقاصد شغلی، تحصیلی و آموزشی تهیه می شود. در امور مالی، پورتفولیو ترکیبی از سهام یا سایر سرمایه گذاری هایی است که یک شخص یا شرکت خاص دارد.

پورتفلیو دانشگاهی یا پورتفولیو برای اپلای چیست؟

پورتفولیو آکادمیک یا دانشگاهی خلاصه ای از فعالیت ها و دستاوردهای علمی و تجربی است که در آن نقش یا مشارکت داشته اید. این نوع پورتفولیو معمولا شمال سوابق آموزش، تدریس، پژوهش، نمونه کارهای عملی، افتخارات، خدمات عمومی و اجتماعی است که توسط رزومه شما (CV) تکمیل می‌شود. پورتفولیو آکادمیک عمدتا برای پذیرش در مقاطع تحصیلی مختلف و یا یافتن کارهای دانشگاهی و پژوهشی ارائه می شود.
برای اطلاعات بیشتر به این مقاله در مورد پورتفولیو دانشگاهی مراجعه کنید.

پورتفولیو کاری چیست؟

پورتفولیو کاری که به آن “کارنامه شغلی” یا “پرتفولیو حرفه ای” نیز می گویند، راهی برای نمایش مجموعه ای جامع از بهترین کارهای شما به کارفرمایان بالقوه است. پورتفولیو می‌تواند حاوی مدارکی از مهارت‌ها، نمونه‌ کارها، نمایش‌بصری کارهای هنری و توصیه‌نامه‌ها به همراه رزومه باشد. پورتفولیو معمولاً در طول فرآیند استخدام برای مشاغل در هنر، طراحی، انتشارات و صنایع فناوری مورد نیاز است.
برای اطلاعات بیشتر و مشاهده نمونه پورتفولیو به این مقاله مراجعه کنید.

چه رشته هایی نیاز به ارائه پورتفولیو دارند؟

عمدتا کسانی که در زمینه طراحی، هنر، کامپیوتر و فن آوری فعالیت دارند به پورتفولیو کاری نیاز دارند. این حوزه ها شامل رشته هایی چون طراحی معماری، دکوراسیون، برنامه نویسی، طراحی وب، نقاشی، گرافیک، عکاسی، مجسمه سازی، طراحی صنعتی، نویسندگی، مدل سازی، سه بعدی سازی، انیمیشن، طراحی لباس، طراحی کیک، آرایشگری، طراحان تبلیغات و بازایابی است.
علاوه بر این پورتفولیو آکادمیک برای غالب کسانی که با پژوهش، تحصیل، آموزش و تدریس سر و کار دارند مورد نیاز است.

از چه نرم افزارهایی می توان برای تهیه پورتفولیو استفاده کرد؟

امروزه با توجه به توسعه اینترنت و شبکه های اجتماعی نسخه دیجیتال پورتفولیو مورد توجه بیشتری است. برای ساخت پورتفولیو می توان از برنامه های زیر استفاده کرد.
– کارهای گرافیکی: Adobe Photoshop. CorelDRAW, Adobe Illustrator, Procreate
– صفحه بندی: Adobe InDesign, QuarkXPress
همچنین می توان از پورتفولیو آنلاین (وبسایت پورتفولیو) استفاده کرد که مزیت آن بر فرمت PDF پورتفولیو، امکان نمایش انیمیشن و ویدیو است.

تفاوت پورتفولیو با CV یا رزومه چیست؟

تفاوت اصلی بین پورتفولیو و رزومه در این است که پورتفولیو جزئیات بیشتری دارد و چندین صفحه است، در حالی که یک رزومه تنها یک یا دو صفحه است.
پورتفولیو شامل ترسیمات، تصاویر، فیلم‌ها، صفحات وب، عکس‌ها و نمودارهای مرتبط برای نشان دادن مهارت‌ها و توانایی‌های یک فرد است. پورتفولیو فقط برای مشاغل خاصی (مانند معماران، هنرمندان، عکاسان، طراحان گرافیک و طراحان وب) استفاده می شود.
از سوی دیگر، رزومه (یا CV)، خلاصه ای نوشتاری است که مدارک تحصیلی، مهارت ها، تجارب و دستاوردهای یک فرد را ذکر می کند. بر خلاف پورتفولیو، رزومه در تمام مشاغل قابل ارائه است.
رزومه شامل چند جمله در مورد کارهایی است که انجام داده اید، اما پورتفولیو با تصویرسازی و توضیحات نمونه کارهای شما را ارائه می کند. در واقع پورتفولیو در جاهایی به کار میرود که یک رزومه (یا CV) نوشتاری کافی نیست و نیاز به ارائه سوابق از طریق اسناد و مدارک و تصویرسازی است.

آیا نیاز است تمام کارهای خود را در پورتفولیو ارائه دهیم؟

پاسخ به این سؤال قطعا «نه» هست. اگر در یک زمینه کارهای متفاوتی انجام داده اید، بهتر است آن هایی که کیفیت بهتری دارند انتخاب شوند. یک کار ضعیف مممکن است کل پورتفولیو را تحت تأثیر گذارد. همچنین اگر یک شاخه کاری متفرقه هیچ سنخیتی با هدف شما از ارائه پورتفولیو ندارد بهتر است آن را ارائه نکنید، مگر این که برای جنبه هایی از کار شما مانند خلاقیت ارزش افزوده بیافیند.

چه تعدادی از کارها باید در پورتفولویو نمایش داده شود؟

محدودیتی برای تعداد کار ارائه شده در پورتفولیو در نظر گرفته نشده مگر این که استخدام کننده یا دانشگاه پذیرش کننده محدودیتی برای آن اعلام کرده باشد. اما تعداد صفحات پورتفولیو باید در حدی باشد که بررسی آن در حوصله داوران و بررسی کنندگان آن باشد. برای موقعیت های تحصیلی و شغلی معمولا تعداد زیادی پورتفولیو ارسال می شود که زمان بررسی هر یک را محدود می کند.
تعداد کارهای ارائه شده در پورتفولیو در شاخه های مختلف می تواند متفاوت باشد، ولی به طور مثال در رشته معماری ارائه 6 تا 7 پروژه برتر با توصیفات تصویری و نوشتاری کفایت می کند. هم چنین تعداد نمونه کارها نباید آن قدر کم باشد که برای شناخت کاری شما ناکافی باشد. در کل، حدود 20 الی 30 صفحه حجم مناسبی برای پورتفولیو است.

آیا می تواند کارهای غیر مرتبط را در پورتفولیو آورد؟

پاسخ به این سؤال می تواند هم «بله» و هم «نه» باشد. اگر این کار به صورت غیر مستقیم برای کار شما ارزش افزوده می آفریند و حجم آن در پورتفولیو در حدی است که کلیت هدف آن را تحت تأثیر قرار نمی دهد، جواب به آن مثبت است. اما اگر سبب آشفتگی پورتفولیو و زیر سؤال رفتن تخصص اصلی شما است بهتر است به داخل پورتفولیو راه نیابد.
برخی از علایق شخصی (که البته مرتبط با حرفه شما هستند) می توانند به مجموعه شما راه پیدا کنند و در عین حال آن را جذاب تر و منحصر به فرد کند. برخی از کارفرمایان ممکن است علاقه مند باشند که ببینند به جز مهارت های مربوط به تخصص خود، در چه هنر یا فنونی دست دارید، پس می توانید آنها را تحت تاثیر قرار دهید! با این حال، در این بخش از نمونه کار خود زیاده‌روی کنید و ترجیحاً آثار باید مرتبط با تخصص شما باشند.

ترتیب گذاشتن کارها در پورتفولیو چگونه بهتر است باشد؟
در کل ترتیب پورتفولیو می تواند به سه گونه باشد:
1- ترتیب زمانی (chronological)

2- ترتیب کیفی
3- بر حسب دسته بندی کارها
ترتیب کیفی به علت تأثیر بهتر بر مخاطب بیشتر توصیه می شود، بدین ترتیب که با کیفیت ترین کارهای شما در ابتدای پورتفولیو بیاید تا در همان ابتدا خواننده را تحت تأثیر قرار دهد.

برای اطلاعات بیشتر به مجموعه مقالات ما درمورد پورتفولیو، روش تهیه و یا سفارش آن مراجعه کنید.

ارسال دیدگاه